biografie
Op 28 september 1962 zag ik voor het eerst het daglicht.

De bevalling verliep voorspoedig, mede omdat ik maar 4 ½ pond woog. Vanaf de eerste minuten bleek al dat mijn keeltje een behoorlijk volume kon produceren. Ik woonde mijn eerste jaren in de Kinkerbuurt te Amsterdam. Toen mijn moeder zwanger was van mijn broertje werd het halve woninkje te klein. We verhuisden naar de Staatsliedenbuurt te Amsterdam. Dit was een zeer kinderrijke buurt en omdat er nog weinig auto’s en elektronische spelletjes waren, speelden we meestal op straat. Rene Froger woonde samen met zijn zusters Kitty en Nancy en zijn ouders (bolle) Jan en Mien in dezelfde straat. Helaas zaten we niet op dezelfde school. Ik zat op de Fagelschool en Rene op de Theo Thijsenschool. We zaten op een andere voetbalclub. Ik speelde bij SDZ en Rene bij DWS.

Na de basisschool ging ik naar HAVO Zocherstraat. Omdat ik vrij veel bezigheden naast school had, zoals muziek (ik speelde trompet) en het voetballen (3x per week trainen) heb ik niet 5 jaar maar 7 jaar over de HAVO gedaan. Ik speelde in 2 orkestjes maar vond het zingen uiteindelijk toch veel leuker en heb vervolgens 4 jaar zangles gehad van oa Frans Cornet.

Na de HAVO heb ik een HBO opleiding gedaan (laboratorium opleiding). Na deze succesvol te hebben afgerond werd ik meteen aangenomen op een klein labje in het VU ziekenhuis.

Nadat de prof met pensioen ging integreerden we in het grote klinisch chemische lab. Hier werk ik nog steeds in de functie van kernanalist. De combinatie zingen en het labwerk bevalt me zeer goed.

Ik heb 2 fantastische zonen, de oudste werkt als chef-kok bij Jeszebels in Zaltbommel en de jongste is geslaagd voor de MBO opleiding, richting elektrotechniek. Na zelf diverse keren te zijn verhuisd, heb ik sinds 2002 mijn eigen koopappartement in Amsterdam Nieuw-West. Nadat ik ben uitgekomen voor mijn geaardheid, de geboorte van mijn kinderen, is dat het beste wat mij is overkomen.

Als zanger ben ik al 30 jaar actief waarvan de 15 jaar tot eind 2013 met mijn vaste geluidsman. De jaren hiervoor ben ik 6 jaar opgetreden met een zangeres genaamd Thilly. Samen met Thilly en haar geluidsman Erik hebben we heel wat kermissen ‘opgeleukt’ met onze performance. In diverse cafés in Amsterdam Noord was ik de huiszanger.

In 2014 ben ik een nieuw leven begonnen, ik heb een maagoperatie ondergaan en ben 48 kilo afgevallen , ik heb meer energie gekregen en voel me stukken beter, Tevens heb ik een aantal nieuwe geluidsmannen in dienst genomen ( zie foto’s) , heb mijn geluidsset een goede onderhoudsbeurt laten geven en heb een nieuwe auto gekocht , zodat we weer veel veilige kilometers kunnen maken. Tevens heb ik een nieuwe cd opgenomen en heb mijn repertoire behoorlijk uitgebreid.

Mijn kledingstijl is leuker geworden en niet alleen maar zwart, maar gezellige kleuren en mooie colberts.

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschik over een BTW nummer.